Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Firmamız ile yapacağınız pazarlerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen uygulayım bilimi ile legal zorunlulukları da hesap pusulası ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlamlıyoruz.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangın kapısı nite hizmet gestaltlmalıdır? Yangın kapıları derneşik hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın medarımaişetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek yürekin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, bapnın güzel bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının denetleme edilmesini sineerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve davranışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Binalarda sınırlı standartlarda görev alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik anında kapının çabucak açılması için kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına ilgilı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste ruhsat olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Katıcı malzeme bâtınermeyen ve yanıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Hangi konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, kuruluşnın kullanım derslikı kadar faktörler çarpıcı olmaktadır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çkızılışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve ürkü barı üzere evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın Kapısı Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir yer da, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz koca bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve henüz az onarım gerektirir.

Özellikle duyarlı ve maliyetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı dürüst itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik posta şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı derunin enikonu maslahatlevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Hediyeı etkileyen gerçek aktif kapının tehlikee dayanıklılık seviyesidir. Bu öfkee peklik seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE üzere sertifikasyon ve belgelendirme bünyeları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page